Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo Ditjen Strahan

Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan utawi ingkang asring dipuncekak Ditjen Strahan inggih punika unit eselon I ingang wonten ing ngandhap Kamentrian Pertahanan. Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan dipunpandhegani déning satunggaling Direktur Jenderal Strategi Pertahanan utawi ingkang asring dipuncekak Dirjen Strahan, ingkang gadhah tugas kanggé ngrumusaken saha nindakaken kabijakan lan standardisasi teknis ing babagan strategi pertahanan.[1]

Tugas lan Fungsi[besut | besut sumber]

Déné fungsi saking Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan Kamentrian Pertahanan indonesia, ing antawisipun inggih punika:

  1. Nyiapaken rumusan kawicaksanan departemen ing babagan strategi pertahanan
  2. Nyusun standar, norma, pedhoman, kriteria ing babagan strategi pertahanan
  3. Nindakaken lan ngevaluasi kawicaksanan ing babagan kebijakan, kerja sama internasional, analisis lingkungan, lan wewengkon pertahanan
  4. Paring bimbngan lan supervisi teknis ing babagan strategi pertahanan
  5. Administrasi lan manajemen Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan kapérang dados:

  • Sekretariat Direktorat Jenderal;

Sekretariat Direktorat Jenderal utawi ingkang salajengipun dipunsebat Sekretariat Ditjen inggih punika unsur pambiyantu Direktorat jenderal ingkang dipunpandhegani déning Sekretaris Direktorat Jenderal ingkang dipunsebat Ses Ditjen ingkng gadhah tugas kanggé paring pelayanan teknis lan administrasi Ditjen. Kangge nindakaken tugasipun, Sekretaiat Ditjen gadhah fungsi dados:

  1. Ngrencanakaken, nindakaken, ngendalikaken, evaluasi, lan laporan program kerja lan anggaran saha laporan akuntabilitas kinerja Ditjen
  2. Nata babagan kelembagaan lan ketatalaksanaan Ditjen
  3. Mbina kepegawaan, administrasi kauangan, materiil, ketatausahaan lan kerumahtanggaan Ditjen
  4. Ngelola data lan informasi saha dokumentasi lan pabukon Ditjen, lan
  5. koordinasi lan supervisi staf

Déné struktur Organisasi ing sekretariat Direktorat Jenderal inggih punika:

    • Pérangan Umum
      • Sub pérangan kepegawaian
      • Sub pérangan rumah tangga
      • Sub pérangan tata usaha
    • Pérangan Program Lapangan
      • Sub pérangan Program kerja dan anggaran
      • Sub pérangan evaluasi lapangan program dan anggaran
      • Sub pérangan organsasi dan ketatalaksanaan
    • Pérangan Data dan Informasi
      • Sub pérangan pengolahan data
      • Sub pérangan penyajian informasi,
      • Sub pérangan pemeliharaan jaringan
  • Direktorat Kebijakan Strategi;

Direktorat Kebijakan Strategi utawi ingkang salajengipun dipunsebat Direktorat Jakstra inggih punika unsur pelaksana tugas lan fungsi Direktorat jenderal Strategi Pertahanan ingkang dipunpandhegani déning Direktur Kebijakan Strategi ingkang dipunsebat Dir Jakstra ingkang gadhah tugas kanggé ngrumusaken lan nindakaken kawicaksanan saha standardisasi teknis, paring bimbingan teknis lan evaluasi ing babagan kawicaksanan strategis pertahanan nagara.[2]

  • Direktorat Kerjasama Internasional;
  • Direktorat Analisis Strategi;
  • Direktorat Wewengkon Pertahanan;
  • Direktorat Pengerahan;

Direktorat Pengerahan ingkang salajengipun asring dipunsebat Direktorat Rah inggih punika unsur pelaksana lan fungsi Direktorat Jenderal Strategi Pertahanan dipunpandhegani déning Direktur Pengerahan ingkang dipunsebat Dir Rah gadhah tugas ngrumusaken lan nindakaken kawicaksanan saha standardisasi teknis, paring bimbinga teknis lan evaluasi ing babagan pengerahan komponèn pertahanan nagara

  • Direktorat Hukum Strategi Pertahanan;

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Situs resmi kemhan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  2. [2] DIREKTORAT JENDERAL STRATEGI PERTAHANAN KEDUDUKAN, TUGAS DAN FUNGSI (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)