Die Welle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Die Welle (cara Jerman kanggo ombak utawa gelombang) iku sawijining filem drama Jerman saka taun 2008. Jürgen Vogel main sawijining guru kang nggawé èkspèrimèn sosial ing kelasé. Dhèwèké kepéngin nuduhaké kepriyé struktur masarakat otoritèr kawujudaké. Para siswané banjur dikon mèlu gerakané kang ngwigatèkaké kadisiplinan semangat ing gegayutan. Jenengé gerakané iki Die Welle. Film iki dhedhasar èkspèrimèn The Third Wave kang dianakaké ing California taun 1967 lan ditulis romané ing taun 1981. Roman iki dadi favorit bocah sekolah ing Jerman lan Austria. Filem die Welle bisa narik 2,5 yuta pamirsa ing biyoskup Jerman.

Para paraga[besut | besut sumber]

  • Jürgen Vogel minangka Rainer Wenger
  • Frederick Lau minangka Tim Stoltefuss
  • Max Riemelt minangka Marco
  • Jennifer Ulrich minangka Karo
  • Christiane Paul minangka Anke Wenger
  • Cristina do Rego minangka Lisa
  • Elyas M’Barek minangka Sinan
  • Jacob Matschenz minangka Dennis
  • Maximilian Vollmar minangka Bomber
  • Maximilian Mauff minangka Kevin
  • Ferdinand Schmidt-Modrow minangka Ferdi
  • Tim Oliver Schultz minangka Jens
  • Amelie Kiefer minangka Mona
  • Odine Johne minangka Maja
  • Fabian Preger minangka Kaschi
  • Tino Mewes minangka Schädel
  • Karoline Teska minangka Miri
  • Marco Bretscher-Coschignano minangka Dominik
  • Lennard Bertzbach minangka Bommel
  • Tommy Schwimmer minangka Maxwell
  • Joseph M’Barek minangka Thorben
  • Jaime Kristo Ferkic minangka Bobby
  • Lucas Hardt minangka Kulle
  • Maren Kroymann minangka Dr. Kohlhage
  • Teresa Harder minangka Karos Mutter
  • Thomas Sarbacher minangka Karos Vater
  • Hubert Mulzer minangka Dieter Wieland
  • Alexander Held minangka Tims Vater
  • Johanna Gastdorf minangka Tims Mutter
  • Friederike Wagner minangka Marcos Mutter
  • Dennis Gansel minangka Martin