Dhistrik Haeundae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Haeundae
해운대구
Dhistrik swatantra
Trankripsi Basa Koréa
 • Hanja
 • Éjaan Latin kang KasempurnakakéHaeundae-gu
 • McCune-ReischauerHaeundae-gu
Skyline of Haeundae.png
Official logo of Haeundae
Logo
Busan Haeundae-gu.svg
NagaraKoréa Kidul
WewengkonYeongnam
Tingkat provinsiBusan
Pamérangan administratif18 wewegkon administratif dong
Laladan
 • Gunggung51,44 km2 (1,986 sq mi)
Cacah warga (2007[1])
 • Gunggung423.167
 • Pepadhet8.226/km2 (21,310/sq mi)
 • DhialèkGyeongsang
Situs wèbHaeundae District Office

Dhistrik Haeundae inggih menikas satunggaling gu utawi dhistrik wonten ing sisih wetan Busan, Korea Kidul. Wiyaripun ditrik menika 51.44 km², kanthi cacahing penduduk kirang langkung wonten 423,000. Cacah ingkang menika nedahaken bilih 11.6% saking sedaya penduduk Busan.[2] Dhistrik Haeundae menika dados salah satunggaling pérangan saking wewengkon Busan wiwit saking taun 1976 lan pikantuk status gu ing taun 1980.

Dhistrik Haeundae menika saged karambah kanthi gampil lumantar subway, Busan Subway Jalur 2, utawi kanthi ngginakaken kreta wonten ing jalur kreta Donghae Nambu saking saknjawinipun wewengkon Busan. Sae stasiun subway Haeundae menapa kreta, kekalihipun menika sami celak setunggal lan setunggalipun.

Dhistrik Haeundae menika kalebet komunitas paling majeng pantai ingkang narik puluhan ewu wisatawan Korea lan ugi mancanegara ingkang kathahipun mastani minangka pantai paling saé wonten ing Korea. Kanthi menika ugi, wewengkon menika sampun dados subjek pangembangan komersial ingkang dipunetangaken.

Pamerangan administratif[besut | besut sumber]

Dhistrik Haeundae kanthi hukum menika kaperang awit 7 dong, ingkang kanthi administratif sedayanipun menika kalebet 18 dong, kados wonten ing ngandhap menika:

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Busan