Dhaptar lintang miturut rasi lintang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Kabèh lintang-lintang iki arupa lintang ing area rasi lintang sing diwetokaké déning IAU, sing cacahé 88 rasi. Senadyan kacathet 88 rasi, sabeneré ana 89 rasi ing péta langit, yakuwi ing rasi Serpens dipisahaké dadi rong rasi, ya iku Serpens Caput (Endhas Ula) ing kulon lan Serpens Cauda (Buntut Ula) ing wétan.

Siji0-sijiné lintang sing ora ana ing rasi lintang ya iku Srengéngé. Srengéngé édhar ngliwati 13 rasi lintang, 12 rasi sing kagolong Zodiak lan Ophiuchus.

Lintang sing kadhaptar miturut rasi lintang ya iku

Kritéria[besut | besut sumber]

  • Lintang mawa magnitudo tingkat enem utawa luwih (V < 6.50)
  • Lintang kanthi tandha Bayer utawa Flamsteed lan lintang kanthi jeneng tradhisional
  • Lintang variable sing kacathet
  • Lintang sing nduwèni planèt
  • Lintang netron tercatat, lubang hitam dan objek langit lainnya

Referensi[besut | besut sumber]

  • The Astronomical Almanac (2000).
  • Roy L. Bishop, ed., The Observer's Almanac 1991, The Royal Astronomical Society of Canada.
  • Burnham's Celestial Handbook: An Observer's Guide to the Universe Beyond the Solar System, Vols. 1, 2, 3 (Dover Pubns, 1978).
  • N.D. Kostjuk, HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index (2002) (CDS Catalogue IV/27).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]