Menyang kontèn

Pratélaning lintang miturut konstélasiné

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Kabèh lintang-lintang iki wujud lintang ing area rasi lintang kang diwetokaké déning IAU, kang cacahé 88 rasi. Sanadyan kacathet 88 rasi, sabeneré ana 89 rasi ing péta langit, yakuwi ing rasi Serpens dipisahaké dadi rong rasi, yaiku Serpens Caput (Endhas Ula) ing kulon lan Serpens Cauda (Buntut Ula) ing wétan.

Siji0-sijiné lintang kang ora ana ing rasi lintang yaiku Srengéngé. Srengéngé édhar ngliwati 13 rasi lintang, 12 rasi kang kagolong Zodiak lan Ophiuchus.

Lintang kang kadhaptar miturut rasi lintang yaiku

Kritéria[besut | besut sumber]

  • Lintang mawa magnitudo tingkat enem utawa luwih (V < 6.50)
  • Lintang kanthi tandha Bayer utawa Flamsteed lan lintang kanthi jeneng tradhisional
  • Lintang variable kang kacathet
  • Lintang kang duwé planit
  • Lintang netron tercatat, lubang ireng dan objek langit lainnya

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • The Astronomical Almanac (2000).
  • Roy L. Bishop, ed., The Observer's Almanac 1991, The Royal Astronomical Society of Canada.
  • Burnham's Celestial Handbook: An Observer's Guide to the Universe Beyond the Solar System, Vols. 1, 2, 3 (Dover Pubns, 1978).
  • N.D. Kostjuk, HD-DM-GC-HR-HIP-Bayer-Flamsteed Cross Index (2002) (CDS Catalogue IV/27 Archived 2006-11-24 at the Wayback Machine.).

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]