Detergen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Detergen iku bahan utawa produk kang bisa ngguwang, njupuk regetan padhat lan cair saka sawijining alas/bahan/pakéyan kang arep dikumbah.[1] Detergen iku nyakup kabèh bahan kanggo ngresiki, kaya ta: banyu lan penglarut liya, sabun lan bahan dudu sabun, alkali lan uyah basa, asem lan uyah asem, bahan gosok lan bahan oksidasi uga pereduksi.[1] Nanging, lumrahé sing sinebut detergen mung bahan-bahan aktip pakeyan (kanggo ngedhunaké tegangan alas/bahan pakeyan), sing uga ngejurake regetan dadi suspensi utawa emulsi, dadi bisa kekumbah sadurungé nemplok manèh nèng pakeyan sing arep diresiki.[1] Dadi, ora kabèh zat aktip pakeyan bisa digunakaké dadi detergen.[1] Detergen dudu sabun uga sinebut detergen sintetik.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Hasan Shadily,dkk. Ensiklopedi Indonesia. Jakarta: Ichtiar Baru-Van Hoeve. k. 798.