Dekonsentrasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dekonsentrasi iku kagiyatan serah terima neko-neko urasane saka pamaréntahan pusat ing badan-badan lain.[1] Kados sumber liyané jelasaken dekonsentrasi punika diparingake wewenang utawi tanggung jawab saka pamaréntah ing Gubernur diengge Wakil pamaréntah Lan/utawi ing instansi vertikal ingkang wewengkon pilihan.[2]

Chatetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. Van Hoeve; Hassan Shadily. Ensiklopedia Indonesia, Jilid 7. Jakarta: Ichtiar Baru. k. 775.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthor= (pitulung)
  2. "Dekonsentrasi (Dekon) & Tugas PEmbantuan (TP)". Dijupuk 3 Juni 2014.