Deflator PDB

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing sajeroné ilmu ékonomi, deflator PDB, utawa GDP Deflator ning basa Inggris, yakuwi rasio watara PDB riil karo PDB nominal, diping 100. Deflator PDB kuwi meruhaké gedhené owahing rega saka kabehé barang anyar, barang produksi lokal, barang langsung dadi, lan jasa. PDB kuwi singkatan saka produk domestik bruto (PDB)—gunggungé produk arupa barang lan jasa kang dikasilaké dening unit-unit produksi ning sakjeroné wates wilayah negara (domestik) kang suweni sataun.

PDB deflator, bebarengan karo IHK, sering digunakaké kanggo ngukur tingkat inflasi nig suatu negara.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deflator_PDB&oldid=836298"