Deflator PDB

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Ing sajeroné ilmu ékonomi, deflator PDB, utawa GDP Deflator ning basa Inggris, ya iku rasio watara PDB riil karo PDB nominal, diping 100. Deflator PDB iku meruhaké gedhené owahing rega saka kabehé barang anyar, barang produksi lokal, barang langsung dadi, lan jasa. PDB iku singkatan saka produk domestik bruto (PDB)—gunggungé produk arupa barang lan jasa kang dikasilaké déning unit-unit produksi ning sakjeroné wates wewengkon nagara (domestik) kang suweni sataun.

PDB deflator, bebarengan karo IHK, sering digunakaké kanggo ngukur tingkat inflasi nig suatu nagara.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deflator_PDB&oldid=1054703"