Daylight (laguné Maroon 5)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

"Daylight" ya iku lagu kang ditindakaké déning grup band asal Amérika jenengé Maroon 5. Lagu iki dirilis minangka lagu ketelu saka album studio kepapat, Overexposed (2012). Penyanyi mligi ya iku Adam Levine nyipta lan gawé prodhuksi karo Max Martin lan Mason "MdL" Levy, karo tambahan nulis saka Sam Martin. Lagu iki duwé aliran rock alus[1][2] kang nyeritakaké bab kasadharan yèn uwong kudu lunga saka ubungan lawas, nanging ora saktenané kepéngin ninggal.

Latar wuri lan tulisan[besut | besut sumber]

"Daylight" iki diumumaké minangka lagu ketelu saka album studio kang kepapat, Overexposed (2012) ing sepisanan kala 8 Novèmber 2012 ing The Voice.[3] "Daylight" iki ditulis déning Adam Levine, Max Martin, Sam Martin lan Mason "MdL" Levy, nalika prodhuksi iki ditangani déning Levine, Martin lan MdL.[4] Levine wis nyatakaké kaping akèh yèn lagu iki dadi lagu favorit dhèwèké ing album kang padha.[5] Lagu iki alirané rock alus.

Levine nyanyi "In the daylight/ We'll be on our own/ But tonight I need to hold you so close,"[6] Helen Nowotnik saka The Triangle nganalisis yèn upamané lagu "If 'Never Gonna Leave This Bed' lan 'Must Get Out' digabung dadi siji bakal dadi lagu 'Daylight'." Pérangan intro lagu iki padha karo lagu Backstreet Boys 2005 kang judhulé "Just Want You to Know", kacathet déning Cameron Adams saka The Herald Sun.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Payne, Chris (June 26, 2012). "Maroon 5, 'Overexposed': Track-By-Track Review". Billboard. Dibukak tanggal June 26, 2012.
  2. Nair, Vivecka (18 July 2012). "Rebirth of Maroon 5 with Overexposed". The UrbanWire. Dibukak tanggal 21 January 2016.
  3. "North American Tour". Maroon 5.com. October 22, 2012. Diarsipna saka sing asli tanggal October 24, 2012. Dibukak tanggal October 23, 2012. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help)
  4. "Maroon 5 – Overexposed – Discogs". Discogs. Dibukak tanggal October 24, 2012.
  5. Nowotnik, Helen (July 6, 2012). "'Overexposed' lacks familiarity". The Triangle. Dibukak tanggal December 26, 2012.
  6. Ollison, Rashod (June 26, 2012). "'Overexposed,' Maroon 5's latest, is underwhelming". Hampton Roads. Diarsipna saka sing asli tanggal July 1, 2012. Dibukak tanggal June 26, 2012. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (help)