Davide Zappacosta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Davide Zappacosta
West Ham 1 Chelsea 0 (24075958797).jpg
Zappacosta lagi latian ing klub Chelsea taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Davide Zappacosta[1]
Tanggal lair (1992-06-11) 11 Juni 1992 (umur 27)[2]
Papan lair Sora, Italia
Dhuwur 1.82 m (6 ft 0 in)[2]
Posisi main Bék
Katerangan klub
Tim saiki
Chelsea
Angka 21
Karir nom
1998–2008 Sora
2008–2010 Isola Liri
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2011 Isola Liri 14 (1)
2011–2012 Atalanta 0 (0)
2011–2012Avellino (loan) 27 (0)
2012–2014 Avellino 56 (3)
2014–2015 Atalanta 29 (3)
2015–2017 Torino 56 (2)
2017– Chelsea 14 (1)
Tim nasional
2013–2015 Italia U21 17 (0)
2016– Italia 7 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 1:25, 21 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20:09, 30 December 2017 (UTC)

Davide Zappacosta (lair 11 Juni 1992) ya iku sawijining juru main bal-balan profésional Italia sing main minangka bèg ing Liga Primér Inggris klub bal-balan Chelsea F.C. lan tim nasional Italia.

Karir klub[besut | besut sumber]

Karir wiwitan[besut | besut sumber]

Zappacosta lair ing Sora, Lazio, Zapacosta gabung karo tim bal-balan pemuda remaja Sora ing taun 1998, ing umur enem taun, minangka juru main striker.[3] Nalika mangsa 2006-2007, dhèwèké dadi juru main timnas ing Sora ing Lazio ing Liga Giovanissimi. Ing taun 2008, dhèwèké pindhah menyang tetangga Isola Liri, melu ing tim ing Campionato Nazionale Dante Berretti ing 20-an, lan wiwit debut senior ing tim kasebut ing kampanye 2009-10; éntuk total 14 caps lan siji gol ing liga.

Atalanta[besut | besut sumber]

Ing sasi Januari 2011, Zappacosta gabung karo Atalanta kanthi kesepakatan kepemilikan [4] kanggo biaya transfer € 60.000.[5] Dhèwèké main kanggo Primavera suwéne nem sasi. Dhèwèké metu ing pra-mangsa saka skuad utama.[6][7]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Squads for 2017/18 Premier League confirmed". Premier League. 1 September 2017. Dijupuk 24 January 2018. 
  2. a b "Davide Zappacosta" (ing basa Italian). Torino F.C. Dijupuk 22 January 2018. 
  3. "Comunicato Ufficiale n.55 (2006–07)" [Official announcement n.55 (2006–07)] (PDF) (ing basa Italian). FIGC Lazio. 10 May 2007. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 24 January 2018. Dijupuk 19 October 2011. 
  4. "Ceduto Davide Zappacosta" [Davide Zappacosta transferred] (ing basa Italian). A.C. Isola Liri. 20 January 2011. Diarsip saka sing asli ing 24 January 2018. Dijupuk 24 January 2018. 
  5. Atalanta B.C. S.p.A. bilancio (financial report and accounts) on 31 December 2011, PDF purchased from Italian C.C.I.A.A. (in Italian)
  6. "Quattordici reti in amichevole". Atalanta BC (ing basa Italian). 28 July 2011. Diarsip saka sing asli ing 21 July 2012. Dijupuk 19 October 2011. 
  7. "Atalanta-Lumezzane 2–0". Atalanta BC (ing basa Italian). 3 August 2011. Diarsip saka sing asli ing 24 January 2018. Dijupuk 24 January 2018.