David Copperfield

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

David Copperfield, iku novèl angka 8 sing ditulis déning Charles Dickens. Sesirah lengkapé ya iku The Personal History, Adventures, Experience and Observation of David Copperfield the Younger of Blunderstone Rookery (sing ora ana diangkah kanggo dibabar).[note 1] Carita iki diterbitaké pisanan ing wujud serial taun 1849–1850, lan kanthi wujud buku nalika 1850. Akéh unsur dalém buku sing naleraké uripé Dickens dhéwé lan asring kaloka minangka buku autobiography terselubung.[1] Novèl iki uga dadi favorit antara novèl liyané. Ing purwaka buku sing edisi 1867, Dickens nulis "Kaya akèh wong tuwa, aku nduwé anak kesayangan lan jenengé ya iku David Copperfield."[2]

Adhaptasi filem lan TV[besut | besut sumber]

David Copperfield uwis digawé wujud filem:

  • 1911 David Copperfield, filem bisu sing disutradarani Theodore Marston
  • 1913 David Copperfield, filem bisu sing disutradarani Thomas Bentley
  • 1922 David Copperfield, filem bisu sing disutradarani A. W. Sandberg
  • 1935 Personal History, Adventures, Experience, and Observation of David Copperfield the Younger, filem sing disutradarani George Cukor
  • 1956 David Copperfield, serial TV 13 pérangan ing BBC.
  • 1966 David Copperfield, serial TV 13 pérangan.
  • 1983 David Copperfield, awujud filem animasi déning Burbank Films Australia, lan saliyané.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Dickens invented over 14 variations of the title for this work, see "Titles, Titling, and Entitlement to", by Hazard Adams in The Journal of Aesthetics and Art Criticism, Vol. 46, No. 1 (Autumn, 1987), pp. 7–21.

Rujukan[besut | besut sumber]