Darmagosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Darmagosa utawa mau Prabu Darmagosa dadi raja ing nagara Cedi, sadurungé Prabu Supala. Pramèswari Prabu Darmagosa ya iku Dèwi Sruta. Saking pasangan iku lair anak kang jenengé Prabu Supala lan nggawé ontran-ontran gègèré sesaji Raja Surya ingkang digawé Prabu Yudistira. Nanging, sumpah Prabu Kresna kang janjéni karo Dèwi Sruta manawa Supala lair, jaré mati lan uripé ana ing tangan Kresna. Manawa Supala nggawé salahé déning Kresna, durung kaping satus, Kresna isih ngampuni. Manawa kesalahan sampun genep kaping satus, gelem ora gelem Supala dipatèni Kresna.