Dananjaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Dananjaya iku adhiné Prabu Yudhistira, raja jin ing nagara (alas) Mretani. Dananjaya manggon ing kesatrian Madukara. Beberangan kalawan kangmasé, Dananjaya nduwé pusaka jala sutra awujud emas.

Dananjaya iku banjur kalah déning Arjuna ing lakon Babad Alas Mretani. Wiwit prastawa iku, Dananjaya manjing ing ragané Arjuna lan jeneng Dananjaya dadi salah sawijining dasanama Arjuna lan uga marisi kesatrian Madukara.