Dèwi Érawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dewi Erawati

Dèwi Érawati inggih punika putrinipun Prabu Salya kaliyan Dewi Pujawati utawi Setyawati ingkang kaping pisan [1]. Prabu Slya punika minangka raja nagari Mandaraka[1]. Ibunipun, inggih punika Dewi Pujawati utawi Setyawati minangka putrinipun Begawan Bagawpati, pandhita rakesa ing pertapan Hargabelah[2].

Miterat sarasilah Parisawuli, Dewi Erawati punika gadhah sekawan sadulur tunggal rama ibu, inggih punika[2]:

  • Dewi Surtikanti (sisihanipun Adipati Karna)[2],
  • Dewi Banowati (prameswarinipun Duryudana, Raja Astina)[2],
  • Arya Burisrawa (satriya Cindhekembang)[2], kaliyan
  • Rukmarata[2].

Dewi Erawati punika dados prameswarinipun Prabu Baladewa utawi Kakrasana, ugi misuwur kanthi sesebatan Wesi Jaladara, saking nagari Mandura[2]. Dewi Erawati kaliyan Prabu Baladewa gadhah kalih putra, ingkang asma Wisata kaliyan Wimuka utawi Wilmuka[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b [1], Dipun undhuh tanggal 26 Oktober 2012.
  2. a b c d e f g h Kodhe basa ora trep.[2], Dipun undhuh tanggal 26 Oktober 2012.