Curious George (TV series)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Curious George ya iku sérial animasi pendidikan saka Amérika kang adhedasar buku séri anak kanthi jeneng sing padha. Séri iki pisanan ditayangaké ing tanggal 4 Septèmber 2006, lan rampung tanggal 1 April 2015 ing PBS Kids[1]. Curious George diprodhuksi déning Universal 1440 Entertainment, Imagine Entertainment, lan WGBH Boston, lan animasi diripta déning Toon City[2].

Paraga[besut | besut sumber]

  • Curious George (disuarengi déning Frank Welker ):Monyet protagonis kang ora duwe buntut. Dhèwèké duwe watak penasaran lan asring nyebabaké masalah sing ora disengaja Dhèwèké ditulis minangka nduwèni pikiran bocah cilik.
  • Wong sing nganggo topi kuning (disuarakédéning Jeff Bennett ): Wong sing kekancan karo George lan uga dadi guru lan mentor utamané. Dhèwèké ora nganggo topi ing omah nanging nganggo nalika nyedhak ing umum.

Sajarah siaran[besut | besut sumber]

Amèrika Sarékat

  • PBS Kids (2006-saiki)

Karajan Manunggal

  • CITV (2006-2015)
  • Disney Junior (2011-2018)
  • Cartoonito (2018-saiki) [3]
  • Tiny Pop (2019-saiki)

Kanadhah

  • Kulawarga (2007-saiki)
  • Disney Tele Playhouse (2010-saiki)

Indonesia

Swédhen

  • SVTB (2007-saiki)

Èslan

  • Rúv (2006-saiki)

Anugrah[besut | besut sumber]

Emmy Award

  • 2008 - Outstanding Children's Animated Program
  • 2010 - Outstanding Children's Animated Program

Referensi[besut | besut sumber]

  1. PBS for Kids. Sesame Workshop. TriStar Television. Public Broadcasting Service (U.S.). PBS kids. Sesame Workshop. ISBN 2004615083 Priksa gandra |isbn= (pitulung). OCLC 54111282. 
  2. Howard, Ron, 1954- Grazer, Brian, 1953- Kirschner, David, 1955- Shapiro, Jon. Fallon, Joe. Jausoro, Patty. Macy, William H., 1950- Welker, Frank. Bennett, Jeff, 1962- Cummings, Jim, 1952- Rey, Margret. Rey, H. A. (Hans Augusto), 1898-1977. (2007). Curious George. Universal Studios Home Entertainment. ISBN 9786311602126. OCLC 173650465. 
  3. "Boomerang UK And Cartoonito UK August 2018 Highlights". RegularCapital: Cartoon Network International News. Turner Broadcasting System Europe (Press Release). Dijupuk 29 July 2018.