Curious George (TV series)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Curious George ya iku sérial animasi pendidikan saka Amérika-Kanadha kang adhedasar buku séri anak kanthi jeneng sing padha. Séri iki pisanan ditayangaké ing tanggal 9 Septèmber 2006, lan rampung tanggal 4 April 2015 ing PBS Kids i CBC Television[1]. Curious George diprodhuksi déning Universal 1440 Entertainment, Imagine Entertainment, Decode Entertainment lan WGBH Boston, lan animasi diripta déning Toon City[2]. ing 3 September 2018 seri 10 ing Peacock

Paraga[besut | besut sumber]

  • Curious George (disuarengi déning Frank Welker ):Monyet protagonis kang ora duwe buntut. Dhèwèké duwe watak penasaran lan asring nyebabaké masalah sing ora disengaja Dhèwèké ditulis minangka nduwèni pikiran bocah cilik.
  • Wong sing nganggo topi kuning (disuarakédéning Jeff Bennett ): Wong sing kekancan karo George lan uga dadi guru lan mentor utamané. Dhèwèké ora nganggo topi ing omah nanging nganggo nalika nyedhak ing umum.

Sajarah siaran[besut | besut sumber]

Amèrika Sarékat

  • PBS Kids (2006-saiki)
  • Peacock (2020-saiki)

Karajan Manunggal[besut | besut sumber]

  • CITV (2006-2015)
  • Disney Junior (2011-2018)
  • KiKA (2009-saiki)
  • Cartoonito (2018-saiki) [3]
  • Tiny Pop (2019-saiki)

Kanadha

  • Kulawarga (2007-saiki)
  • Disney Tele Playhouse (2010-saiki)

Indonesia

Swédhen

  • SVTB (2007-saiki)

Èslan

  • Rúv (2006-saiki)

Anugrah[besut | besut sumber]

Emmy Award

  • 2008 - Outstanding Children's Animated Program
  • 2010 - Outstanding Children's Animated Program

Referensi[besut | besut sumber]

  1. PBS for Kids. Sesame Workshop. TriStar Television. Public Broadcasting Service (U.S.). PBS kids. Sesame Workshop. ISBN 2004615083 Check |isbn= value: checksum (pitulung). OCLC 54111282.
  2. Howard, Ron, 1954- Grazer, Brian, 1953- Kirschner, David, 1955- Shapiro, Jon. Fallon, Joe. Jausoro, Patty. Macy, William H., 1950- Welker, Frank. Bennett, Jeff, 1962- Cummings, Jim, 1952- Rey, Margret. Rey, H. A. (Hans Augusto), 1898-1977. (2007). Curious George. Universal Studios Home Entertainment. ISBN 9786311602126. OCLC 173650465.CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  3. "Boomerang UK And Cartoonito UK August 2018 Highlights". RegularCapital: Cartoon Network International News. Turner Broadcasting System Europe (Press Release). Dibukak ing 29 July 2018.