Cleveland Cavaliers

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Logo Cleveland Cavaliers

Cithakan:Tim NBA Cleveland Cavaliers inggih punika salah satunggaling tim bal basket Amerika ingkang kagabung woten salabeting National Basketball Association. Tim punika dumunung wonten ing dhaérah Cleveland, Ohio. Tim punika wiwit main wonten ing NBA nalika taun 1970 minangka sawijining tim ingkang ènggal. Prestasi paling apik saking tim punika inggih dados juara Wilayah Wétan (ingkang kapisanan nalika taun 2007.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Éra LeBron James[sunting | sunting sumber]

Sapérangan musim ngalami kawon ingkang terus-terusan nyebabaken Cavaliers dhawah ing dhasar klasemen liga lan dados tim ingkang kanthi rutin kedah nglampahi undhian kanggé pikantuk pemain ènggal. Sasampuning musin ingkang nguciwakaken wonten ing taun 2002-03, Cavaliers pikantuk undian kapisanan kanggé mendhet pemain ènggal wonten ing NBA Draft. Sesarengan kaliyan punika, tim punika milih jagoan basket sekolah menengah atas lan calon MPV NBA masa samangké, LeBron James. Kados ngrayakaken miyosipun éra ènggal wonten ing Cleveland Caveliers, warni pagesangan tim punika dipunéwah saking oarnye-cemeng lan biru-cemeng dados warni anggur lan emas, kanthi tambahan biru angkatan laut sarta sawijining logo utama énggal.[2]

Status James ingkang minangka bintang daerah (naté main basket ing sekolah menengah atas St. Vincent-St. Mary, caket Akron) lan salah satunggaling prospek ingkang paling dipunswantenaken wonten ing sajarah NBA damel kathah tiyang mirsani pilihan dhateng piyambakipun minangka titik balik sajarah klub. Dipunjuluki déning para penggemar Cavaliers minangka "King James," musim 2003-04 maringi pangarep ingkang ageng ing ngajengipun, ing pundi James tuwuh dados pemain ingkang paling dominan lan menangaken penghargaan NBA Rookie of The Year. Pangarep samsaya ageng ing musim 2004-05. James ningkataken produktivitasipun wonten ing ngasilaken angka, rebounds, lan assists per game. Éwadéné kawon saking Carlos Boozer ing pungkasaning musim, James sesarengan kaliyan Zydrunas Ilgauskas lan Drew Gooden dados inti saking. Sasampuning wiwitan ingkang njanjikaken, Cavs ngalami penurunan ingkang tundhanipun ndadosaken pamecatan pelatih Paul Silas lan general manager Jim Paxson. Tim punika ugi gagal mlebet playoff wonten ing taun kasebut, seri kaliyan New Jersey Nets ing final mlebet playoff; lan Nets menangi babak tambahan (tiebreak).[3]

Nomor ingkang dipunpènsiunaken[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Cithakan:NBA