Citralekhā

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Citralekhā iku sawijining pupuh kakawin. Pupuh iki lumrahé digolongaké ing kategori: Dhṛti (Dreti). Jeneng pupuh iki tegesé kira-kira: "Gambar", "Lukisan", utawa "Panulis".

Guru-laghu[besut | besut sumber]

Pupuh iki guru-laghuné mengkéné:

Tuladha[besut | besut sumber]

nghing tekā nityang kinatikin amĕr tan madoh ring kisapwan /
sambatnyā keṣṭīng karasa rĕja kapwā papan danta marṇnik //
baryyanta pwa n sah pinakapanamunya prihing hatya kingking /
lāwantekā lot hiniling-ilingan citralekhanta lambang // 87 // (citralekha)

Sumber rujukan[besut | besut sumber]

  • P.J. Zoetmulder, 1983, Kalangwan. Sastra Jawa Kuno Selayang Pandang. Jakarta: Djambatan.