Cilok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cilok godhog

Cilok yaiku panganan kang wujudé bunder. Digawé saka glepung pathi lan racaké dipangan karo sambel kacang. Cilok iku cekakan saka 2 tembung yaiku aci dicolok aliyas disundhuk. Cilok bisa digodhog karo dhudhuh lan bisa uga digoréng.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Piranti sing dicepakaké[besut | besut sumber]

  • Glepung gandum 200 gr
  • Glapung pathi (tapioka) 200 gr
  • Endhog 1 wiji
  • Loncang 3 lonjor
  • Bawang uleg 5 wiji
  • Uyah 1 sendhok tèh
  • Mrica bubuk ½ sendhok tèh
  • Kaldhu bubuk 1 sendhok tèh
  • Banyu putih panas 300 ml
Praupané cilok sing wis mateng

Cara ngolah[besut | besut sumber]

  1. Campuraké kabèh bahan ing tembor lan ulèni nganti kalis
  2. Bentuk dadi bunder-bunder
  3. Panasaké banyu lan godhog kurang luwih 15 menit
  4. Dang cilok ing dandang kira-kira 10 menit
  5. Entas cilok lan cilok bisa dipangan karo saos utawa sambel kacang.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Resèp gawé cilok

Vidéyo masak cilok