Menyang kontèn

Chingri malai kari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Chingri malai curry
Jeneng liyanéPrawn malai curry
JinisCurry
AjanganMain course
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaBengal
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh
Hawa ajanganHot
Woworan pokokPrawns and coconut milk
VariasiLobster malai curry
Buku masakan: Chingri malai curry  Médhia: Chingri malai curry

Kari Chingri malai (basa Banggala: চিংড়ি মালাই কারি ) uga dikenal minangka kari udang malai, yaiku olahan kari benggala sing digawe saka udang lan santen lan dibumboni rempah-rempah. [1] Piring kasebut misuwur ing saindenging Bengal [2] [3] lan disajikake sajrone pesta pernikahan lan perayaan, utawa kanggo tamu, [4]  lan uga misuwur banget ing kalangan Inggris ing Kalkuta . [5] Bahan-bahan utamane yaiku udang lan santen, uga minyak gandum utawa mustar, bawang, bubuk kunyit, lombok ijo sing dicincang, pasta bawang putih, lan tempel jahe sing dibumboni rempah-rempah. Kanggo menehi kari warna abang utawa Maroon sing padhang, gula 2 sendok teh bisa ditambahake ing lenga mustar sing kari disiapake.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Prawn malai-curry (Bengali)". The Times of India.
  2. "Lip-smacking Bengali dishes". The Times of India.
  3. "10 Best Bengali Recipes". NDTV Food.
  4. Spice At Home. Bloomsbury Publishing. 22 January 2015. ISBN 9781472910912.
  5. Fish: Food from the Waters (édhisi ka-illustrated). Oxford Symposium. 1 January 1998. ISBN 9780907325895.