Chevrolet Cobalt SS

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chevrolet Cobalt SS
Cobalt SS SC and TC in Mountains.jpg
ProdhusènChevrolet (General Motors)
Modhèl taun2005-2010
PerakitanLordstown, Ohio, United States
KlasSport compact
Wangun rangka2-door coupe
4-door sedan
LayoutFF layout
PlatformGM Delta platform
Mesin
Transmisi5-speed Saab F35 manual
5-speed Getrag F23 manual
4-speed 4T45 automatic
Bobot kothong2,815 lb–3,001 lb
(1,277 kg–1,361 kg)
Mobil sajinis

Chevrolet Cobalt SS kalebu jinis mobil sport kompak saka pabrik Chevrolet Kobalt sing diprodhuksi déning prodhusèn General Motors Delta ing Lordstown Assembly ing Ohio, Amèrika Sarikat. General Motors Delta ngetokaké telung modhèl silinder papat mesin Ecotec lan mesin jinis sing luwih alon katelu sing mengko diarani mobil Cobalt Sport SS minangka singkatan saka SuperSport, moniker bersejarah sing digunakake dening Chevrolet kanggo nunjukake upgrade kinerja dhuwur sing cocog karo kritéria tartamtu.

Cobalt SS minangka pamitan pertama menyang pasar tuner, diluncurake nganggo mesin 205 hp (153 kW; 208 PS) super Luwih saka 2.0 L ing pungkasan taun 2004 minangka model 2005, dipasangake mung transmisi manual F35 Opel. Ing taun candhake, model 1SS sing cita-cita kanthi alami 2.4 L 171 hp (128 kW; 173 PS) ditambahake; iku duwe pilihan transmisi otomatis lan manual. Produksi versi paling gedhe terus nganti 2007; sawise hiatus ringkes, SS mundur maneh ing kuartal kaping pindho taun 2008 kanthi mesin turbocharged 2.0 L sing luwih ekonomi lan kuat sing ngasilake 260 hp (194 kW; 264 PS) sadurunge kabèh produksi Cobalt rampung ing taun 2010.[1]

Cobalt SS nampa tinjauan umume positif, utamane versi turbocharged lan supercharged. Ing tinjauan 2013, wartawan Patrick George nyebutake minangka mobil kompak paling apik sing digawé dening Umum Motors, lan potensial "klasik klasik". Nalika kaping pisanan diluncurake ing taun 2004, versi paling gedhe dipuji amarga prestasine, nanging menehi kritik babagan kualitas interior lan gaya internal, sing dijlentrehake minangka banget minangka prekara sadurunge, Cavalier. Laporan muncul ing Mei 2009 sing General Motors ngrancang ngilangi Cobalt SS wiwitan Desember 2009, nanging mbuktekake pancen ora bener. Produksi diterusake nanging nggawe pilihan kanggo akhir taun 2010 model diwatesi lan produksi kabèh Cobalts rampung ing wulan Juni 2010. Mobil iki diganti karo Cruze, nanging versi kinerja sing beda karo Cobalt SS ora nate diumumake lan produksi Cruze rampung kanggo produksi Pasar Amérika Lor ing taun 2019.[2]

Modhèl[besut | besut sumber]

General Motors nggunakake limang mesin silinder-papat sing beda ing Kobalt sajrone produksi lan nunjuk telung jinis dadi model SS. Sing wiwitan diluncurake ing taun 2004 minangka model 2005 kanthi powertrain anyar sing miwiti setahun luwih dhisik ing Saturn ION Red Line. Kasedhiya minangka coupe Supercharged mung. Mesin kanthi target 2.4 L LE5 kanthi alami yaiku SS sing sabanjure diluncurake ing akhir taun 2005 minangka model 2006, kasedhiya minangka coupe lan sedan sajrone durasi. Nanging, ing pungkasan taun 2007, ing wektu sing padha, pengumuman sing mbatalake SS Supercharged digawé, GM uga ngumumake manawa 2,4 L bakal dijenengi "Cobalt Sport", nggawe Chevrolet tanpa SS Cobalt ing separo pisanan taun taun 2008 . Kobalt turboat L LNF 2.0 minangka pungkasan sing diluncurake ing kuartal kaping loro taun 2008. wiwitane mung bisa dadi coupe nganti pilihan sedan ditawani kanggo taun model 2009, nanging maneh ilang kanggo taun 2010 sawise kurang saka 500 sing diprodhuksi.[3]

Katelu telung model Cobalt SS nampilake rem roda cakera, anti ‑ kunci. Dibandhingake karo Kobalt dhasar, SS duwe fasci ngarep ngarep lan mburi kanggo tampilan sing luwih agresif karo lampu pedhang terpadu, cetakan rocker sisih, aksen interior, lan tip ekzos krom. Kobalt sing eksklusif kanggo 2.0 L Kobalt yaiku kluster analog olahraga kanthi titanium ‑ kanthi keratan 160 mph (260 km / h ing Kanada), tiang A ‑ dipasang tolok, njagong kursi timba ngarep kanthi rong kulit nada ‑ sing dilantik. restraints sirah sing nyetel vertikal lan driver sisih lumbar lan penyesuaian ing dhuwur, lan penundaan olahraga sing nuntun olahraga FE5 kanthi garis penstabil ngarep 24 mm lan garis penstabil mburi 22 mm.

SS Supercharged[besut | besut sumber]

SS Supercharged racing

SS Supercharged migunakaké mesin 2.0 L LSJ Ecotec kanthi supercharger jinis Eaton M62 lan mesin kasebut duwèni daya 205 hp (153 kW) lan kecepatan 5600 rpm uga bobot sing ènthèng 200 lb-ft (271 N⋅m) ing 4,400 rpm. Sumbu roda sing amba 18 ‑ inci nganggo ban Pir15 P215 / 45R18 sing cocok kanggo musim ing subtropis. Opsional kanggo LSJ yaiku paket kinerja kode G85 sing nambah kursi ember Recaro lan diferensial slip-slip (LSD). LSD dadi pilihan kanggo model 2005 (paket kinerja teka karo LSD) lan standar ing model wiwit taun 2007 nganti 2010. Pilihan G85 diterusake ing Kobalt LNF nanging mung nambah LSD. Mobil kasebut dadi terkenal kanggo spoiler profil dhuwur sing standar ing taun 2005, nanging opsional wiwit taun 2008 nalika ngrusak profil ngisor sing digunakake ing kabèh kudeta Cobalt dadi pilihan.[4]

GM nawakake paket upgrade kinerja sing diinstal ing dealer sing disebut "kit panggung" sing dijamin karo garansi pabrik. Kit Stage 1 kasusun saka injector bahan bakar anyar lan reprogram ECU, lan ngasilake pamindhahan 30 hp (22 kW). Kit Stage 2 kasusun saka suntikan bahan bakar anyar lan reprogram sing padha karo sabuk serpentine lan pulley cilik kanggo supercharger, ngasilake perbaikan 36 hp (27 kW) lan 18 lb-ft (24 Nm). Loro kit 1 lan 2 nambah abang mesin dadi 7,000 rpm. [12] Kit Stage 3 kasusun saka pulley supercharger sing luwih cilik, 76 mm (3.0 ing), endplate intercooler 2 ‑ lan ECU sing bisa disesuaikan. Stage 3 ECU ngidini panggunaan tembakan 50 ‑ saka nitrous, bahan bakar oktana 100 lan laras laris saka 6,750 nganti 8,000 rpm. Tahap 3 ngasilake 248 hp (185 kW) nggunakake bahan bakar octane 93, munggah 260 hp (194 kW) nggunakake 100 bahan bakar oktana, lan tenaga sing luwih dhuwur kanthi nitrous. Tahap 3 mung kanggo panggunaan trek, lan kanggo nandhesake iki, penyaman udara ora diaktifake karo ECU Stage 3.[5]

Roda gembong, roda roda, lan kekurangan traksi umum ana masalah sing asring ditemoni karo Kobalt supercharged amarga persiyapan ing ngarep lan tork sing cukup dhuwur. Munggah ngarep lan mburi trans lan mount motor bakal mbantu ngenthengake masalah kasebut. Divisi Kinerja GM banjur nyoba mbenerake masalah kasebut ing mobil turbocharged kanthi menehi ban, ban stiker lan gandar sing luwih kuat.[6]

SS Turbocharged[besut | besut sumber]

SS Turbocharged sedan racing

Kasedhiya mung coupe, SS Supercharged nampilake mesin 2.0 L LSJ Ecotec kanthi supercharger jinis udara Eaton M62 lan udara ‑ menyang inter. Mesin kasebut nggawe 205 hp (153 kW) ing jam 5600 rpm lan 200 lb-ft (271 N⋅m) ing 4,400 rpm. Gembong amba 18 ‑ inci nganggo ban Pir15 P215 / 45R18 musim panas. Opsional kanggo LSJ yaiku paket kinerja kode G85 sing nambah kursi ember Recaro lan diferensial slip-slip (LSD). LSD dadi pilihan kanggo model 2005 (paket kinerja teka karo LSD) lan standar ing model wiwit taun 2007 nganti 2010. Pilihan G85 diterusake ing Kobalt LNF nanging mung nambah LSD. Mobil kasebut dadi terkenal kanggo spoiler profil dhuwur sing standar ing taun 2005, nanging opsional wiwit taun 2008 nalika ngrusak profil ngisor sing digunakake ing kabèh kudeta Cobalt dadi pilihan.[7]

GM nawakake paket upgrade kinerja sing diinstal ing dealer sing disebut "kit panggung" sing dijamin karo garansi pabrik. Kit Stage 1 kasusun saka injector bahan bakar anyar lan reprogram ECU, lan ngasilake pamindhahan 30 hp (22 kW). Kit Stage 2 kasusun saka suntikan bahan bakar anyar lan reprogram sing padha karo sabuk serpentine lan pulley cilik kanggo supercharger, ngasilake perbaikan 36 hp (27 kW) lan 18 lb-ft (24 Nm). Loro kit 1 lan 2 tingkat nambah engine redline dadi 7,000 rpm. Kit Stage 3 kasusun saka pulley supercharger sing luwih cilik, 76 mm (3.0 ing), endplate intercooler 2 ‑ lan ECU sing bisa disesuaikan. Stage 3 ECU ngidini panggunaan tembakan 50 ‑ saka nitrous, bahan bakar oktana 100 lan laras laris saka 6,750 nganti 8,000 rpm. Tahap 3 ngasilake 248 hp (185 kW) nggunakake bahan bakar octane 93, munggah 260 hp (194 kW) nggunakake 100 bahan bakar oktana, lan tenaga sing luwih dhuwur kanthi nitrous. Tahap 3 mung kanggo panggunaan trek, lan kanggo nandhesake iki, penyaman udara ora diaktifake karo ECU Stage 3.[8]

Roda gembong, roda roda, lan kekurangan traksi umum ana masalah sing asring ditemoni karo Kobalt supercharged amarga persiyapan ing ngarep lan tork sing cukup dhuwur. Munggah ngarep lan mburi trans lan mount motor bakal mbantu ngenthengake masalah kasebut. Divisi Kinerja GM banjur nyoba mbenerake masalah kasebut ing mobil turbocharged kanthi menehi ban, ban stiker lan gandar sing luwih kuat.[9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "GM announces $350 million for Lordstown plant to bulid [sic] Chevy Cruze". Autoblog.com. August 21, 2008. Archived from the original on July 27, 2009. Retrieved October 30, 2008.
  2. Nunez, Alex (October 27, 2007). "Officially Official: 2008 Chevy Cobalt SS Turbo with 260 HP bows at SEMA". Autoblog. Archived from the original on February 2, 2016. Retrieved October 10, 2008.
  3. "Cobalt Stage Kits & Stage Kit Accessories". Crate Engine Depot. Archived from the original on April 16, 2016.
  4. "2007 Chevrolet Cobalt". General Motors. Archived from the original on January 14, 2016. Retrieved October 28, 2008.
  5. "2007 Pontiac Solstice". General Motors. Archived from the original on December 9, 2007. Retrieved October 10, 2008.
  6. Kiino, Ron (March 7, 2008). "Quick Test: 2008 Chevrolet Cobalt SS". Motor Trend. Archived from the original on November 8, 2016. Retrieved October 10, 2008.
  7. Johnson, Erik (2008). "2008 Chevrolet Cobalt SS - First Drive Review". Car and Driver. Archived from the original on November 7, 2011. Retrieved October 10, 2008.
  8. Shilling, Don (January 19, 2008). "Local GM plant begins work on new Cobalt SS". The Vindicator. Archived from the original on March 4, 2016. Retrieved October 10, 2008.
  9. "New Chevy Cobalt XFE Delivers 'Xtra' Fuel Economy..." General Motors. April 29, 2008. Archived from the original on February 15, 2016. Retrieved October 19, 2009.