Chester F. Carlson

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Chester F. Carlson

Chester F. Carlson yaiku penemu mesin fotokopi. [1]Fotokopi yaiku mesin kanggo ngopi dokumen kanthi cepet. [1] Carlson lair ing Seattle, Amerika Serikat tanggal 8 Februari 1906. [1]Wong tuwane nyambut gawe dadi tukang cukur. [1]Amarga dheweke kagolong ekonomi ngisor, mula Carlson wis nyambut gawe nalika umure ngancik 14 taun. [1]Kanthi ngupaya kang temenan, Carlson bisa entuk gelar sarjana fisika kang suwene mung rong taun. [1]Dheweke kuliyah ana ing Sekolah Tinggi California.[1] Sawise rampung kuliyah, Carlson nyambut gawe kanthi gonta-ganti. [1]Pungkasan, nalika nyambut gawe minangka analis paten ing Mallory & Co, Carlson uga nyambi kuliyah ing wayah wengi yaiku ing fakultas hukum, Sekolah Tinggi New York. [1]Sawise nyandhang gelar sarjana hukum, dheweke kapilih dadi Manager Departemen paten ing Mallory.[1] Nanging asile mung cukup kanggo kanggo awake dheweke.[1] Ing wiwitan kawinane, dheweke ngupaya supaya bisa nyukupi kebutuhane kulawargane.[1] Ing kono, Carlson kepengin gawe sawijing panemon kang wigati tumrap donya lan kususe tumrap awake dhewe. [1]Nanging dheweke durung bisa ngangen-angen apa kang bakal ditindakake. [1]

Nalika nyambut gawe, Carlson ngrasakake karepotan amarga karbon kanggo ngopi data ora cukup.[2] Nalika kuwi, dheweke mikir yen piranti kanggo ngopi dokumen pacen wigati.[2] Dheweke banjur sinau ngenani fotografi, asil panaliten, lan asil percobaan.[2] Asile, dheweke bisa nemokake cara kanggo ngopi dokumen kang diarani xerografi nanging akeh wong kang ora percaya ngenani manpaat piranti iku.[2] Taun 1939-1944, dheweke ditolak dening luwih saka 20 perusahaan, kayata IBM, GE, lan RCA.[2] Kedadeyan mau, gawe Carlson dadi aras-arasen. [2]Nanging nalika dheweke eling yen panemone wigati, dheweke dadi semangat maneh. [2]Taun 1944, Bettelle Memorial Institute, sawijining lembaga riset nirlaba, kepencut marang panemon mau. [2]Taun 1947, Battelle ngadakake kerjasama karo Haloid, sawijining perusahaan cilik kang ngasilake kertas potokopi kng diarani Xerok. [2]Haloid diwenehi hak gawe mesin-mesin potokopi kanthi prinsip xerografi. [2]Taun 1954 utawa selikur taun sawise Carlson nemokake xerografi, mesin potokopi kang canggih diwenehi jeneng 941. [2]Mesin iki duweni kaunggulan yaiku bisa ngopi data kanthi cepet lan cara gunakake mung menyet sawijining tombol.[2] Sawise iku, fotokopine dadi misuwur.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 72]
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 73]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chester_F._Carlson&oldid=830319"