Charles Babbage

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Charles Babbage
On the economy of machinery and manufactures, 1835

Charles Babbage ya iku ilmuwan penemu mesin itung digital.[1] Mesin itung kang ditemokake Charles Babbage ya iku salah sawijining piranti kang paling misuwur ing sejarah perkembangan komputer, lan minangka kalkulator otomatis kang wiwitan.[1] Mula dheweke sinebut Bapak Komputer.[1] Charles Babbage lair ing Southwark, London, tanggal 26 Desember 1791.[1] Bapake ya iku Benjamin Babbage ya iku sawijining pegawé bank.[1] Nalika isih cilih, dheweke wis seneng pelajaran matematika.[1] Mula nalika dheweke sekolah ing Triniti Collage[1] taun 1811, biji matematikane paling apik dhewe.[1] Malah, dheweke luwih pinter tinimbang gurune.[1] Nalika umure 20 taun, Babbage nyambut gawé minangka ahli matematika, utamane ing babagan bidang fungsi kalkulus.[1] Taun 1816, dheweke dipilih dadi anggota Royal Society ya iku sawijining organisasi sains lan akademis independent ing Inggris Raya lan tokoh penting ing Yayasan Astronomical Siciety, organisasi astronomi lan geofisika Inggris Raya taun 1920.[1] Taun 1821, Babbage nyiptakake sawijining mesin kang bisa nyusun tabel matematika kang diwenehi jeneng diffrence Engine.[1] Taun 1832, nalika dheweke nglengkapi mesin mau, Babbage nemu pamanggih ngenani mesi kang apik.[2] Mesin iki diarani Analytical Engine kang ateges mesin kang manipulasi simbol umum lan duwéni karakter saka komputer modern.[2] Nanging karyane mau durung dikenal akeh wong, nanging nalika karya Babbage diterjemahake lan ditambah notes déning Ada Lovelace, karya Babbage langsung dikenal akeh wong.[2] Saliyane mesin itung, Babage uga duwéni karya-karya lan panemon, ing antarane ya iku Babbage nyiptakake sistem post modern ing Inggris, nyusun tabel asuransi wiwitan kang bisa diandalake, nemokake locomotive cowcather, ya iku struktur kang bentuke wajik kang ana ing bageyan ngarep kreta kang bisa ngresiki rel saka gangguan, lan sapanunggale.[3] Saliya iku, Babbage uga nyumbangake panyaruwe-panyaruwe sarta pemikiran ing bidang ékonomi lan pulitik.[3] Salah sawijine penghargaan kang ditampa déning Babbage ya iku gelar The Lucasian Chair of Mathematics saka Universitas Cambridge.[3] Babbage tinggal donya ing London, tanggal 18 Oktober 1871.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 67]
  2. ^ a b c (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 68]
  3. ^ a b c d (id) [Muchlisin Asti, Badiatul, dkk. 2009.105 Tokoh dan Perintis Dunia.Yogyakarta:Narasi Hal. 69]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Charles_Babbage&oldid=1002364"