Carl Wilhelm Scheele

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Carl Wilhelm Scheele
Carl Wilhelm Scheele from Familj-Journalen1874.png
Carl Scheele
Lair(9 December 1742-Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni.-{{{day}}})Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni., Masalah pitembungan: Tembung "december" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "december" ora dingertèni.
Stralsund, Swèdhen Pomerania, Jerman dina iki
Pati21 May 1786 (1786-05-22)
Köping, Swèdhen
BangsaGerman-Swedish
Kondhang ingDitemukakioxygen (independen), molibdenum, tungsten lan klorin
Karièr ngèlmiah
BabaganChemistry

Carl Wilhelm Scheele (9 Dhésèmber 1742 - 21 Mèi 1786) iku ahli farmasi Swedia sing nemu oksigén ing taun 1771, nanging penemuan iki ora akèh misuwur. Oksigèn sabanjuré kawanuhaké manèh déning Joseph Priestley. Oksigén dijenengi déning Antoine Laurent Lavoisier ing taun 1774.