Carl Wilhelm Scheele

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Carl Wilhelm Scheele
Carl Scheele
Carl Scheele
Miyos [[{{{3}}} ]] 9 December 1742
Stralsund, Swedia Pomerania, Jerman dina iki
Tilar donya 21 May 1786 (1786-05-22)
Köping, Swedia
Kabangsan German-Swedish
Bidhang Chemistry
Kaahlian Ditemukakioxygen (independen), molibdenum, tungsten lan klorin

Carl Wilhelm Scheele (9 Desember 1742 - 21 Mei 1786) iku ahli farmasi Swedia sing nemokaké oksigén ing taun 1771, ananging penemuan iki ora akèh misuwur. Oksigen sabanjuré dikenalaké manèh déning Joseph Priestley. Oksigén diwènèhi jeneng déning Antoine Laurent Lavoisier ing taun 1774.