Carl Wilhelm Scheele

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Carl Wilhelm Scheele
Carl Wilhelm Scheele from Familj-Journalen1874.png
Carl Scheele
Lair (9 December 1742-Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni.-{{{day}}})Masalah pitembungan: Karakter tandha waca "{" ora dingertèni., Masalah pitembungan: Tembung "december" ora dingertèni.Masalah pitembungan: Tembung "december" ora dingertèni.
Stralsund, Swèdhen Pomerania, Jerman dina iki
Pati 21 May 1786 (1786-05-22)
Köping, Swèdhen
Bangsa German-Swedish
Kondhang ing Ditemukakioxygen (independen), molibdenum, tungsten lan klorin
Karièr ngèlmiah
Babagan Chemistry

Carl Wilhelm Scheele (9 Dhésèmber 1742 - 21 Mèi 1786) iku ahli farmasi Swedia sing nemu oksigén ing taun 1771, ananging penemuan iki ora akèh misuwur. Oksigen sabanjuré dikenalaké manèh déning Joseph Priestley. Oksigén dijenengi déning Antoine Laurent Lavoisier ing taun 1774.