Cara pandelengé Agama Kristen marang batur tukon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Cara pandelengé Agama Kristen marang batur tukon iku warna-warna miturut tlatah lan jamané. Batur tukon ing wujud sing séjé-séjé wis dadi pérangan sajarah Agama Kristen lan lawasé punjul wolulas abad. Ing taun-taun awal Agama Kristen, batur tukon iku pérangan lumrah ékonomi lan masarakat Kakaisaran Romawi. Bapak-bapak Kristen awal kaya ta Santo Agustinus nentang batur tukon awit dianggepé ora salaras karo rancangan asli Sang Mahacipta nalika nyiptakaké jagad ing ngendi kabèh wong iku padha sadrajat lan minangka manungsa sing cinipta miturut citra-Né. Ing abad kaping 18, obahan abolisi ngluwari batur tukon dadi katon wujudé antaré umat Kristen saindhenging donya.

Ing abad kaping 18 lan 19 akèh débat dianakaké ing Britania Raya lan Amérikah Sarékat lan wong sarujuk sarta nentang batur tukon, padha nganggo ayat-ayat saka Alkitab kanggo nyengkuyung panemuné.

Ing jaman modèren organisasi Kristen sing béda-béda nentang batur tukon.