Candhi Sumur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Candhi Sumur

Candhi Sumur yaiku candhi kang dumunung ing Kabupaten Sidoarjo, Jawa Wétan. Candhi iki ditemokaké tanggal 10 Oktober 1906. Dijenengi Candhi Sumur amarga kang bagian jero ana sumur kang saiki asat. Candhi iki dibangun saka susunan bata kang ditata madep ngulon. Ing candhi iki ora ana ukiran-ukiran kang biyasané ana ing candhi liyané, kaya ta ing sikil candhi utawa ing awak candhi. Ing sisih kidul candhi ana tangga kang kahanané nujem, amarga tembok sebelahé rusak. Ukuran sumur ukaré luwih cilik ketimbang Candhi Pari kang ana ing sisihé.[1]

Adhedhasar lingga yoni kang wiwitané ana ing bilik candhi ananging saiki wis ilang, candhi sumur bisa digolongaké dadi candhi Hindhu.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)