Kabupatèn Sidaarja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Kabupaten Sidoarjo)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Sidaharja
كابوڤاتين سيداهارجا
ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ
Kabupatèn
Coat of Arms of Sidoarjo Regency.png
Lambang
Sesanti: Sidoarjo Bersih Hatinya
Locator kabupaten sidoarjo.png
Pernahé Sidaharja ing Jawa Wétan
NagaraIndonésia
ProvinsiJawa Wétan
Dina Dadi31 Januari 1859
Kutha krajanSidaarja
Pamaréntahan
 • BupatiH. Saiful Ilah, S.H., M.Hum.
 • Wakil BupatiH. Nur Ahmad Syaifuddin, S.H.
Laladan
 • Gunggung719,63 km2 (277,85 sq mi)
Cacah warga (Sènsus 2017)
 • Gunggung1,945,252
 • Pepadhet2,700/km2 (7,000/sq mi)
Bebrayan
 • WongJawa, Madura lan liya-liya
 • BasaJawa, Madura, lan Indonesia
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu,Buddha, Kong Hu Cu
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe laladan(+62) 31
Plat montorW
Situs wèbwww.sidoarjokab.go.id
(ing basa Indonésia)

Kabupatèn Sidaharja (Carakan: ꦏꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦱꦶꦢꦲꦂꦗ, Pegon: كابوڤاتين سيداهارجا, cara Indonésia: Sidoarjo), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Sidaarja iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 719,63 km².

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sidaharja minangka salah sawijining penyangga kutha krajan Provinsi Jawa Wetan minangka wilayah sing ngalami pembangunan kanthi cepet. Kasuksèsan kasebut digayuh amarga macem-macem potensi ing wilayah kaya ta industri lan perdagangan, pariwisata, uga usaha cilik lan menengah bisa dikemas kanthi bener lan ditargetaké. Kanthi anané manéka potènsi daérah lan panyengkuyung sumber daya manusia kang nyukupi, ing pangrembakané Kabupatèn Sidaharja bisa dadi salah sawijiné wilayah stratègis pembangunan ékonomi daérah.

112 5’-112 9’ Bujur wétan lan antara 7 3’-7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

kabupatèn Sidaharja ketata saking 18 kacamatan, 31 kalurahan lan 322 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kabupatèn iki yaiku:

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Jawa Wétan