Candhi Ngetos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Candhi Ngetos ya iku candhi kang digawé saka bata. Candhi iki ndhuwuré wis rubuh. Bangunan kuwi ukuran dawané ing sisih kidul 12,75 m lan 10 m ing sisih wétan. Dhuwur bangunan kang isih turah 9,6 mèter. Candhi Ngétos nduwèni bilik kang ana ing tengah dénah dhasar bangunan. Dhasar biliké luwih cendhèk saka dhasar lawang. Anèhé, ing sisih sikil candhi ana rèlièf kaya salib Portugis.Turahé undhak-undhakan ana ing sisih kulon, satemah candhi ngadhep ing kulon.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi (2013). Candi Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman, Direktorat Jenderal Kebudayaan, Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan.