Candhi Meja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Aksara Latin
     
Candi Meja
Candi Meja S1035721.jpg
Tampak depan Candi Meja
Tetélan pokok
Cakrik yasanaltar
KuthaKabupaten Tulungagung, Jawa Timur.
NagaraIndonesia

Candhi Meja (ꦕꦤ꧀ꦝꦶ ꦩꦺꦗ) ya iku candhi kang ana ing komplèk purbakalaan Goa Selomangleng, Tulungagung, Jawa Wétan. Manggon ana ing léréng sebelah duwur bongkah watu nggon nggawé Goa Selomangleng kirane 500 mèter tanjakan saka goa. Candi Méja Iki awujud kaya ta Batur kang dipangkas saka watu monolit. Batur kasebut ukurané 3×3 m duwuré semèter, sedèrét undhak-undhakan Karo pinggir undhakané kang uwis ora katon pinggir undhakané ing sisih wétan candhi.[1]

Galeri[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)