Candhi Bocok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Bocok yaiku candhi kang ana ing Malang, Jawa Wétan. Candhi Bocok kondisiné wis ora wutuh menèh, akèh kang padha ambruk, bangunané kang isih ana ukuran dawané ya iku mung papat setengah mèter, ambané mung patang mèter, lan dhuwuré siji setengah mèter. Bangunan ana ing sisih lor saiki mung kari pondhasiné. Ing tembok ana miniatur candhi minangka hiasané. Bahan bangunan Candhi Bocok, yaiku bata lan watu.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (ed. Cetakan pertama). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.