Candhi Bangkal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Candi Bangkal
COLLECTIE TROPENMUSEUM De Candi Bangkal TMnr 10016137.jpg
Candi Bangkal pada masa Hindia Belanda
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 418: No value was provided for longitude.
Pernahé ing Jawa
Tetélan pokok
Cakrik yasancandi Jawa Timur
KuthaDusun Bangkal, Desa Candiharjo, Kecamatan Ngoro, Mojokerto Jawa Timur
NagaraIndonesia

Candhi Bangkal, yaiku candhi ana ing caket ledhok aliran Kali Brantas. Candhi Bangkal naté dirembug dèning N.J.Krom taun 1923 ana ing bukunè Inleiding tot de Hindoe Javaansche Kunst, kanti cekak. Sabanjuré, E.B. Vloger ana ing bukuné De Monsterkop in de Hindoe-Javaansche Bouwkunst ngandharaké panggonan lan ngrembug endhas kala ingkang ana ing candhi iku.

Amba[besut | besut sumber]

Situs Candhi Bangkal nduwèni amba 1.702 m2, dawa bangunané 10,24 m, alang 6,25 m, lan dhuwur 10,8 m.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 978-602-17669-3-4. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)