Buni Zom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Buni Zom inggih punika salah satunggaling gunung ingkang dèrèng kathah tiyang ingkang minggahi. Gunung punika manggèn wonten ing Pakistan, India.[1] Inggilipun Buni Zom 21.493 kaki utawi 6551 mèter. Miturut data saking Peakery gunung punika dados gunung ingkang inggilipun urutan 44 wonten ing Pakistan. Pucuk sanesipuningkang celak saking gunung punika Chikar Thun, SHaduk, Garik Sori, Ghandaro Tek, Tek Ushniro, kaliyan Noghor Zom.[2]

Paminggahan[besut | besut sumber]

  • Paminggahan kapisan nalika taun 1957 déning Ekspedisi saking Selandia Baru inggih punika WKBerry kaliyan CHTynadle. Piyambakipun nyobi minggah gunung punika liwat sisih wétan gunung.
  • Nalika taun 1979 kalih paminggah saking AMerika minggah saking punggungan Southwest.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)