Brooklyn (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Brooklyn ya iku filem drama romantis Irlandia-Inggris-Kanada kang disutradarani John Crowley lan naskah filemé ditulis déning Nick Hornby, dhedhasar saka novèl Colm Tóibín kang judhulé padha karo filemé. Filem iki dibintangi Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, lan Julie Walters. Jupuk latar ing taun 1951 lan 1952, filem iki nyritakaké wong wédok nom saka Irlandia kang pindah menyang Brooklyn, kang dhèwèké rikat tiba ing katresnan. Nalika her past catches up with her, nanging, dhèwèké kudu milih antarané nagara loro iku lan kauripan ing nagara iku kanggo dhèwèké.

Brooklyn digebyakaké ana ing 2015 Sundance Film Festival lan nampa pangalem apik.[1] Filem iki digebyakaké kanthi terbatas tanggal 4 Novèmber taun 2015 ing Amérika Sarékat lan ing Inggris tanggal 6 Novèmber taun 2015.[2] Filem iki dinominasikaké ing telung nominasi Academy Awards: Best Picture, Best Actress, lan Best Adapted Screenplay.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kit, Borys (27 January 2015). "Sundance: Fox Searchlight Nabs 'Brooklyn'". Prometheus Global Media. Dijupuk 25 July 2016. 
  2. "US date set for Saoirse Ronan-starring Brooklyn". Rte.ie. Dijupuk 1 December 2015.