Bronis soklat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chocolate brownie
Chocolatebrownie.JPG
A homemade chocolate brownie
JinisSquare or bar
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokFlour, butter, eggs, chocolate and/or cocoa powder, sugar
VariasiBlondie
Buku masakan: Chocolate brownie  Médhia: Chocolate brownie
A stack of chocolate brownies
Brownies sing dituku ing toko

Bronis coklat utawa coklat utawa coklat yaiku salah sawijining jinis confection panggang coklat persegi utawa persegi dawa. Brownies duwe macem-macem bentuk lan bisa uga ora apik utawa ora enak, gumantung saka kapadhetan. Bisa uga kalebu kacang, frosting, krim keju, chip coklat utawa bahan liyane. Variasi sing digawe karo gula coklat lan vanilla tinimbang coklat ing adonan diarani brownies pirang utawa blondie . Brownie dikembangake ing Amerika Serikat ing pungkasan abad kaping 19 lan dipopulerake ing AS lan Kanada sajrone paruh pertama abad kaping-20.