Brasinosteroid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Brasinolide, salah satu brasionosteroid yang pertama kali diisolasi

Brasinosteroid (BR) ya iku hormon endogen wujud steroid kang bisa macu modoting lan bisa tinemu ing wiji, serbuk sari, lan jaringan vegetatif, sarta duwé fungsi ing konsetrasi nanomolar kanggo nggedhekake lan nambahi sel.[1][2] Brasinosteroid uga interaksi karo hormon tuwuhan lyane ya iku tuladane auksin sarta faktor lingkungan kanggo ngregulasi kanthi sekabehing wujud lan fungsi tuwuhan.[1] Fungsine kang wigati tumrap tuwuhan ya iku kanggo perpanjangan organ, diferensiasi jaringan pembuluh, kasuburan, perkembangan godhong, lan respon tumrap cahya.[2] Brasinosteroid kawiwitan diisolasi saka serbuk sari tuwuhan mustard, nanging iki uga ana ing pirang-pirang spésies liyané.[3] Salah siji tuladha brasinosteroid ya iku kastasteron kang ana ing tunas kacang polong lan duwé fungsi ing prosès pemanjangan tunas.[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Davies PJ. 2007.Plant Hormones: Biosynthesis, Signal Trasnduction, Action!. Dordrecht: Springer. Hal 413 ISBN 978-1-4020-2686-7
  2. a b Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, jilid 3. pertalan Lukman DR, Sumaryono. Bandung: Penerbit ITB. Hal:85 ISBN 979-8591-37-2
  3. a b Karssen CM, Loon LC, Vreugdenhil D. 1992.Current Plant Science and Biotechnology in Agriculture: Progress in Plant Growth Regulation. Dordrecht: Kluwer Academic Publishers. Hal:323


Cithakan:Tuwuhan-stub