Bogem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bogem niku nama taneman ingkang wonten teng rawa-rawa pinggir lepen wana bako, bogem sebatan sanès namanipun pidada abrit. Pidada abrit niku sering wonten wana-wana bako ingkang kathah lemahé. Uga sedawané pinggir lepen utawa rawa-rawa ingkang kenging pengaruh rob suruté toya laut. Kembang pidada abrit saged ngebang teng waktu dalu Kembang pidada abrit niku katah ngadung nectar lan disenengi déning kalong uga ngenget. Pidada abrit didahar saged megar sedawané taun, uwohé saged didahar, uga godong ingkang maksi enem saged kangge lalaban. Uwohé saged didahar utawa dimasak kados camuran ulam. Nanging, kajengé kualitasé cendhèk lan saged kanggé kayu bakar.[1]

Nami-nama dhusun[besut | besut sumber]

Dhusun-dhusun ingkang wonten teng Jawa Wétan/Jawa Tengah/DIY :

  1. Bogem, Prgen, Pasuruan
  2. Bogem Pinggir, Balon Bando, Sidoarjo
  3. Bogem, Gurah, Kediri
  4. Bogem, Sampung, Ponorogo
  5. Bogem, Kawedanan, Magetan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.