Bogem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bogem niku nami taneman ingkang wonten teng rawa - rawa pinggir lepen wana bako, bogem sebatan sanes naminipun pidada abrit. Pidada abrit niku sering wonten wana - wana bako ingkang katah lumpure. Uga sedawane pinggir lepen utawa rawa - rawa ingkang kenging pengaruh rob surute toya laut. kembang pidada abrit saged ngebang teng waktu dalu Kembang pidada abrit niku katah ngadung nectar lan disenengi dening kalong uga ngenget. Pidada abrit d di daharsaged megar sedawane taun, uwohe saged didahar, uga godong ingkang maksi enem saged kangge lalaban. Uwohe saged didahar utawa dimasak kados camuran ulam. Namun, kajenge berkualitas rendah lan saged kangge kayu bakar.[1]

Nami - nami dusun[besut | besut sumber]

Dusun-dusun ingkang wonten teng Jawa Timur/Jawa Tengah/DIY :

Desa/Kelurahan Kecamatan Kabupaten

  1. Bogem Prgen Pasuruan
  2. Bogem Pinggir Balon Bando Sidoarjo
  3. Bogem Gurah Kediri
  4. Bogem Sampung Ponorogo
  5. Bogem Kawedanan agetan

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Santosa, Iman Budhi. Suta naya dhadhap waru : manusia Jawa dan tumbuhan. Yogyakarta. ISBN 9786026250421. OCLC 1040082743.