Boeber

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Boeber
Boeber.jpg
Boeber
Panggonan asalSouth Africa
Olah-olahan nasional gegayutanCape Malay
Buku masakan: Boeber  Médhia: Boeber

Boeber ( diucapaké: [bubər] ) yaiku salah sawijining jeneng Cape Melayu kanggo puding India. Wis dadi omben-omben tradisional manis Melayu Cape, digawe nganggo bihun, sagu, gula, lan dibumboni nganggo kapulaga, kayu manis tongkat, lan banyu mawar. Minuman iki biasane disedhiyakake ing wengi tanggal 15 Ramadhan kanggo ngrameke tengah pasa, kanggo sing wis rampung pasa 15 dina pisanan. Padha uga dikenal minangka wong sing op die berg ( Cithakan:Lit ).

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

  • 100 grams (3.5 oz) butter
  • 75 millilitres (2.6 imp fl oz; 2.5 US fl oz) sagu
  • 1 cangkir banyu kanggo rendhem sagu
  • 200 grams (7 oz) bihun
  • 3 kayu manis
  • 5 kabèh kapulaga (bruised)
  • 50 grams (2 oz) sultanas
  • 2 litres (0.44 imp gal; 0.53 US gal) susu
  • 15 millilitres (0.53 imp fl oz; 0.51 US fl oz) banyu mawar
  • 150 millilitres (5.3 imp fl oz; 5.1 US fl oz) gula putih (kanggo rasa)
  • 50 grams (2 oz) kacang almond blanched

Preparasi[besut | besut sumber]

Pra rendhem sagu ing banyu suwene 15 menit. Lebur butter ing panci sing jero. Tambah bihun lan uncalake menyang butter nganggo garpu nganti vermicelli kecoklatan. Tambah kapulaga, kayu manis lan sultan, banjur aduk. Tuang susu lan godhok. Tambah sagu lan rebus suwene 30 menit utawa nganti sagu dadi transparan, aduk terus supaya ora ditempelake bahan ing wajan. Tambah banyu mawar, gula lan almond, lan terus empuk nganti dicampur nganti suwene 10 menit. Dadi panas. Ndadekake 8 nganti 10 porsi. Wektu persiapan: 1 jam.

Referensi[besut | besut sumber]