Bock

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bock

Bock minangka salah sawijining jinis olahan arupa lager sing kuat (tradisional, lan isih ana, ale, kayata paling ora sawetara weizenbock), asale saka Jerman. Ana pirang-pirang gondho, kalebu maibock ( helle bock, heller bock ), versi sing luwih anyar lan luwih cepet sing umume digawe kanggo konsumsi ing festival musim semi; doppelbock, versi sing kuwat lan luwih ala; weizenbock, versi nggunakake gandum 40-60%, lan eisbock, versi sing luwih kuwat digawe dening beku bir lan mbusak es sing kawangun.