Bleak House

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bleak House dibabar pisanan ing wujud serial antarané Maret 1852 lan September 1853, lan novèl iki dadi salah sawijining novèl mligi Charles Dickens. Novèl iki duwé akèh karakter lan sawenèh subjejer. Sapérangan caritané dituturaké déning Esther Summerson, wirawatiné, lan pérangan liyané déning panutur mahaweruh. Bleak House nyaritaké kasus ukum sing ora rampung-rampung, Jarndyce lan Jarndyce sing disebabaké amarga ana uwong nulis surat wasiat sing njalari crah. Kasus ukum iki uga digunakaké Dickens kanggo ngritik sistem ukum Inggris, lan dhèwèké nggunakaké pengalamané dadi carik ukum lan penggugat saperlu nuntut hak cipta kanggo buku sadurungé. [citation needed]

Masiya uwong-uwong ukum ngritik satiré Dickens dlomok, Bleak House bisa njurung gerakan pangowah ukum sing misuwur ing undang-undang pangowah ukum taun 1870an.[1]

Ana sawenèh dhébat antara para sarjana ngenani kapan latar wektu ing carita Bleak House. Sujarawan ukum Inggris, Sir William Holdsworth nganggep nèk latar wektuné ana ing taun 1827.[2] 

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. James Oldham, A Profusion of Chancery Reform, Law and History Review
  2. Holdsworth, William S. Charles Dickens as a Legal Historian.