Biénnalé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Festival Film Venice ya iku péranganing Biennale Venesia. Pahargyan kondhang Singa Emas dikèkaké ing pamuteran filem apling apik ing tetandhingan kuwi.

Biénnalé (dikocapaké palafalan jroning basa Italia: [bi.enˈnaːle]), basa Italia kanggo "bienial" utawa "saben taun liyané", ya iku acara waé kang dianakaké saben rong taun kapisan. Istilah biénnalé paling kerèp dienggo ing donya seni kanggo medhar paméran seni kontèmporèr internasional skala gedhé. Istilah iki kondhang amarga acara Biénnalé Vénésia kang sepisanan dianakaké ing taun 1895. Banjur kawit kuwi istilah Biénnalé dienggo kanggo acara-acara seni liyané kaya ta "Biénnalé de Paris", utawa minangka sawijining lakuran kaya ta "Berlinale" (kanggo Berlin International Film Festival) lan "Viennale" (kanggo féstival filem internasional ing Wina). "Biénnalé" amargané kanggo sawijining istilah umum kanggo acara-acara internasional liyané kang dianakaké ping pirang-pirang (kaya ta trienial, documenta, Skulptur Projekte Münster).