Bersiap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Bersiap iku jeneng Walanda kanggo jaman nalika Perang Revolusi Indonésia. Sawisé Wadya Bala Dai Nippon ngaku kalah ing tanggal 15 Agustus 1945, dadi ana vakum kakuwasan. Banjur rong dina sawisé Soekarno lan Hatta proklamasi Républik Indonésia. Sawisé iku akèh warga sipil Walanda, Indo, Tionghoa lan liya-liyané sing dikuya-kuya. Prastawa ala iki lagi mandheg sawisé Soetan Sjahrir ngurus supaya anarki iki dadi dibubaraké.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bersiap&oldid=828966"