Bennet Omalu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bennet Ifeakandu Omalu (lair ing wulan Sèptèmber taun 1968[1]) dhèwèké iku fisikawan, patologi forènsik, nèuropatologis Amérika-Nigeria,wong sing kapisan nemu lan nerbitaké chronic traumatic encephalopathy (CTE) ing juru main American football nalika kerja ing Allegheny County kantor koronèr ing Pittsburgh.[2] Banjur dhèwèké dadi ketua medical examiner kanggo San Joaquin County, California, lan dadi profésor ing University of California, Davis, Department of Medical Pathology and Laboratory Medicine.

Yayasan Bennet Omalu [besut | besut sumber]

Yayasan Bennet Omalu tujuané kanggo pangumpulan dana riset, ngundakake kesadaran, mènèhi perawatan lan nmokaké obat kanggo wong wong lelara CTE lan TBI.[3] Sawijining misiné  "kanggo advance Humanity of Science."[3]

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Omalu iku nikah karo Prema Mutiso, warga nagara Kenya. dhèwèké iku manggon ing Lodi, California alan duwé anak loro, Ashly lan Mark.[4] Agamané Omalu ya iku Catholic, lan naturalisasi dadi warga Amérikah Sarékat ing wulan Fèbruari taun 2015.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "About Bennet Omalu", Bennet Omalu Foundation website.
  2. Laskas, Jeanne Marie (24 November 2015).
  3. a b "Bennet Omalu Foundation Purpose".
  4. Laskas, Jeanne Marie (2015-11-24).
  5. "Bennet Omalu Foundation launches in Pittsburgh".