Beksan Debingi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Beksan Debingi yaiku tari tradhisional saka dhaérah Liwa, Belalau lan Kerui Lampung Lor. Tari iki kagolong tari pasrawungan. Pambeksané saora-orané sapasang wong lanang kang wis diwasa utawa isih enom, uga kena ditarikaké kanthi cara massal. Nganggo busana adat lan nyekeli kipas.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Shadily, Hassan (1984). ENSIKLOPEDI SENI TARI (SERI I). Jakarta: DEPARTEMEN PENDIDIKAN DAN KEBUDAYAAN PROYEK INVENTARISASI DAN DOKUMENTASI KEBUDAYAAN DAERAH. p. 186.