Basa donya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa donya iku basa kang kagunemaké sadonya lan disinaoni sarta digunemaké akèh wong minangka basa kapindho. Basa donya ora mung katitik saka kèhé cacah wong kang ngendikan (embuh iku pribuminé utawa dudu), nanging uga katitik saka ambahané ing donya sarta panggunané ing organisasi internasional lan sesambungan dhiplomatik.[1][2] Salah siji basa donya kang amba dhéwé ambahané wong kang ngendikan uga kang rikat dhéwé rembakané ya iku basa Inggris, kang minangka basa kapisan lan kapindho wong 980.000.000 luwih ing saindenging donya.[3]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Fischer Verlag Weltalmanach stichwort_weltsprachen Archived September 4, 2009, at the Wayback Machine.
  2. Baker & Jones Encyclopedia of bilingualism and bilingual education
  3. "English". Ethnologue. Dijupuk 2017-05-22.