Basa Interlingue

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Interlingue
Interlingue
Unde yelb.svg
Created by Edgar de Wahl
Setting and usage International auxiliary language
Gunggung panutur
Category (purpose) constructed language based on Indo-European languages
Sistem tulisan Latin script
Kodhe basa
ISO 639-1 ie
ISO 639-2 ile
ISO 639-3 ile

Interlingue, biyèné Occidental iku basa rékan kang cocog kanggo Edgar de Wahl. Ancas mligi Edgar de Wahl ya iku nggawé basa nétral kang gampang disinaoni lan bisa minangka basa panengah marang wong-wong sing béda-béda basa ibu kang béda-béda.

Sastra[besut | besut sumber]

Teks sastra utama ing Interlingue muncul ing Cosmoglotta. Ana uga sawetara karya, asli lan terjemahan, diterbitake ing Interlingue.

Some works in Occidental are:

  • Kajš, Jan Amos (1938) Krasina, raconta del subterrania del Moravian carst.
  • Podobský, Jaroslav (1935/1947) Li astres del Verne.
  • Costalago, Vicente (2021) Li sercha in li castelle Dewahl e altri racontas[1].
  • Costalago, Vicente (2021) Antologie hispan[2].
  • Costalago, Vicente (2021) Fabules, racontas e mites[3].

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Li sercha in li castelle Dewahl e altri racontas
  2. Antologie hispan
  3. Fabules, racontas e mites

Pranala njaba[besut | besut sumber]