Barrington Levy

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Barrington Levy ndèk Göra Källare, Stockholm, Swedia. 29 November 2009

Barrington Levy iku penyanyi reggae sing lair ndèk Clarendon, Jamaica tanggal 30 April 1964.[1] Piyambaké nduwéni jinis musik ya iku Dancehall, Roots Reggae, Contemporary Reggae, Lovers Rock, lan Reggae Pop.[1] Penyanyi sing teka West Kingston iki nduwé jeneng lair ya iku Barrington Ainsworth Levy.[2] Wektu enomé Barrington Levy gawe Mighty Multitude karo misanané sing jenengé Everton Dacres. Ndèk taun 1977 piyambakipun sedaya gawe tembang My Black Girl. Sakbanjuré kui piyambaké miwiti karir dhéwé ing tembang A Long Time Since We Don't Have Love.[1] Albumé sing kapisan ya iku Bounty Hunter sing dibabarakén ndèk taun 1979 lan sing paling anyar ya iku albumé sing irah-irahané Acousticalevy sing dibabarné taun 2015]].[2]

Ndèk acara Sumfest's Reggae Night taun 2016 iki sing dianakaké ana Catherine Hall Entertainment Complex, Barrington Levy tampil lan dianggep nggawa gaya asli Dancehall taun 80-an.[3] Bab kui kaya nggugah kenangan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "Barrington Levy Biography". www.allmusic.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  2. ^ a b "Barrington Levy". www.discogs.com. Dijupuk 13 August 2016. 
  3. ^ a b "ReggaeSumfest2016: Barrington Levy brings back memories of early dancehall days". www.jamaicaobserver.com. Dijupuk 13 August 2016.