Bapapai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Budaya Banjar, Bapapai.JPG
Budaya Banjar, Bapapai

Bapapai ya iku upacara Bamandi-mandi sadurungé upacara kawinan penganten saka kalangan rakyat biyasa suku Banjar, Kalimantan selatan, Indonesia.[1] Ritual Bapapai uga ateges sawijining acara adus kembang calon pengantin kang ditindakake ing wayah bengi, padhatan sawisé akad nikah udakara jam 20.00 tekan 10.00 Wib.[2] Tembung papai sajeroning basa Indonesia ateges cipratan. Ing prakteke, bapapai kaya déné nyiprat-nyipratake banyu gunakake mayang pinang marang calon pengantin kang lagi diadusi.[3]

Jejangkep[besut | besut sumber]

Jejangkep kanggo bapapai iki ing antarané:[4]

  1. cidhuk/ember;
  2. kembang;
  3. mayang pinang;
  4. godhong tulak kang dicampur banyu;
  5. piduduk kang isiné beras, gula, cingkaruk (jajanan saka kelapa), sega kuning, lan nasi lamak.

Rujukan[besut | besut sumber]