Banyu tonik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ing cahya ultraviolet, kuinin ing fluoresensi banyu tonik.

Banyu tonik (utawa banyu tonik India ) minangka minuman ringan karbonat ing endi kuinine dibubarake. Originally digunakake minangka prophylactic nglawan malaria, banyu tonik biasane saiki duwe kandungan kuinine sing luwih murah lan dikonsumsi kanggo rasa pait sing khas, sanajan saiki uga asring dimanis. Iki asring digunakake ing omben-omben campuran, utamane kanggo gin lan obat kuat .

Banyu tonik obat-obatan asline mung ngemot banyu berkarbonat lan quinine sing akeh. Nanging, umume banyu tonik saiki ora ngemot quinine lan umume digunakake kanggo rasa, asring ditambah karo rasa jeruk. Minangka asil saka kandungan quinine sing luwih murah, mula ora krasa pait, lan uga biasane dimanis, asring nganggo sirup jagung fruktosa utawa gula. Sawetara pabrikan uga ngasilake banyu obat kuat (utawa garis langsing), sing bisa ngemot pemanis gawean kayata aspartam . Banyu tonik gaya tradisional sing kurang saka quinine lan banyu karbonat ora umum nanging bisa uga disenengi karo wong-wong sing pengin rasa pahit.