Badan Pendidikan dan Pelatihan Kamentrian Pertahanan Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Badiklat Kemhan

Badan Wiyata dan Pelatihan Kamentrian Pertahanan Indonésia utawi ingkang asring dipuncekak Badiklat Kemhan inggih punika unit eselon I ingkang mapan ing sak ngandhaping Kamentrian Pertahanan.[1] Badiklat Kemhan gadhah tugas kanggé nindakaken pendhidhikan lan pelatihan ing babagan pertahanan nagara.[2] Déné fungsi Badiklat Kemhan inggih kados makaten:

  1. Ngrumusaken kawicaksanan lan standarisasi teknis ing babagan pendhidhikan lan pelatihan
  2. Nyusun baku, norma, pedoman, kriteria lan prosedur ing babagan pendhidhikan lan pelatihan
  3. Kangge nindakaken lan paring evaluasi ing babagan pendhidhikan lan pelatihan manajemen, basa (basa laladan, basa Indonésia, lan basa asing) saha teknis fungsi pertahanan
  4. Paring pelayanan diklat
  5. Koordinasi diklat, akreditasi lan sertifikasi
  6. Mbina kompenen diklat
  7. Ngelola administrasi lan manajemen badan

Struktur Organisasi[besut | besut sumber]

Badiklat Kemhan kapérang dados sekawan pérangan lan sub pérangan, inggih kados makaten:

  • Sekretariat Badan Wiyata dan Pelatihan;
  • Pusat Wiyata dan Pelatihan Manajemen Pertahanan;
    • Sub pérangan Tata Usaha
    • Babagan perencanaan dan administrasi
      • Sub bidangprogram anggaran dan lapuran
      • Sub babagan program pendhidhikan dan pelatihan
    • Babagan operasi pendidikan dan pelatihan
      • Sub babagan operasi pendidikan
      • Sub babagan piranti instruksi dan piranti penolong instruksi
    • Bidan evaluasi dan lapuran pendidikan dan pelatihan
      • Sub babagan analisa dan evaluasi pendidikan
      • Sub babagan dokumentasi dan informasi
    • Kelompok kalungguhan fungsional
  • Pusat Wiyata dan Pelatihan Basa;

Pusat pendidikan dan pelatihan basa ingkang salajengipun asring dipuncekak kanthi Pusdik Basa inggih punika unsur pelaksana tugas lan fugsi ingkang dipunpandhegani déning Kepala Pusatpendidikan dan pelatihan basa utawi ingkang asring dipunsebat Kapusdiklat basa lan gadhah tugas kanggé nindakaken pendhidhikan lan pelatihan ing babagan basa laladan, basa Indonésia lan basa asing ing lingkup kamentrian pertahanan lan TNI, nindakaken evaluasi lan pangrembakaning pendhidhikan lan pelatihan basa saha pembinaan alih basa lan juru basa.

  • Pusat Wiyata dan Pelatihan Teknis Fungsional

Pusat pendidikan dan pelathan Teknis Fungsional Pertahanan utawi ingkang asring dipuncekak Pusat Diklat Tekfunghan inggih punika unsur elaksana tugas lan fungsi Badan ingkang dipunpandhegani déning kepala Pusat Wiyata dan Pelatihan Teknis fungsional pertahanan ingkang asring dipuncekak Kapusdiklat tekfunghan gadhah tugas kanggé nindakaken pendhidhikan lan pelatihan, evaluasi lan pangrembakaning pendhidhikan lan pelatihan pra kalungguhan lan nalika sampun wonten ing kalungguhan

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Situs web resmi Kementerian Pertahanan (dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)
  2. Tugas pokok Balitbang Kemhan(dipunundhuh tanggal 30 Januari 2013)