Babi has jero

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irisan tenderloin daging babi panggang ing entri
Tenderloin daging babi mentah

Tenderloin daging babi, uga diarani fillet daging babi utawa Gentlemen's Cut, yaiku potongan daging babi sing dawa lancip.

Kaya dene kabeh quadrupeds, tenderloin nuduhake otot utama psoas ing sadawane bagean tulang punggung, ventral menyang vertebra lumbar. Iki minangka bagean sing paling alus ing kewan, amarga otot iki digunakake kanggo dedeg piadeg tinimbang liyane.