Ayang-ayang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bayangan pager taman distorsi dening permukaan salju sing ora rata

Ayang-ayang minangka area sing peteng (gambar nyata) ing endi cahya saka sumber cahya diblokir dening obyek buram . Ngisi kabeh volume telung dimensi ing mburine obyek kanthi cahya ing sangarepe. Salib salib bayangan yaiku siluet rong dimensi, utawa proyeksi mbalikke obyek sing ngalangi cahya kasebut.