Atlantis (Space Shuttle)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Atlantis
OV‑104
STS122 Atlantis.jpg
Atlantis lumuncur kanggo misi STS-122 saperlu nggalang ing International Space Station nalika Fèbruari 2008
Tandha OV OV-104
Nagara Amérikah Sarékat
Awèh kontrak 29 Januari 1979
Dijenengi miturut RV Atlantis
Status Pènsiyun. Dipajang ing Kennedy Space Center Visitor Complex ing Florida.
Aburan pisanan STS-51-J
3–7 Oktober 1985
Aburan pungkasan STS-135
8–21 Juli 2011
Cacahing misi 33
Anggota kru 207[1]
Suwéné ing antariksa 306 dina, 14 jam, 12 menit, 43 sekon tumrap STS-135
Cacahing orbit 4.848
Dohé lelana 125,935,769 miles (202,673,974 km) tumrap STS-135
Satelit sing dicak 14
Nggalang ing Mir 7
Nggalang ing ISS 12

Atlantis (Tandha OV: OV‑104) iku wahana pangorbit Space Shuttle darbèké National Aeronautics and Space Administration (NASA), minangka agènsi pamaburan antariksa (spaceflight) lan pandlajahan antariksa (space exploration) ing Amérikah Sarékat.[2] Diyasa déning perusahaan Rockwell International ing Southern California lan diangkud menyang Kennedy Space Center ing Florida Wétan nalika April 1985, Atlantis minangka Space Shuttle sing diyasa urutan papat.[3][4] Aburé sing pisanan tinelah STS-51-J sing dumadi saka 3 tekan 7 Oktober 1985.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Chris Gebhardt (31 December 2011). "Year in Review – Part 4: Saying Goodbye to Discovery, Atlantis, and Endeavour". www.spaceflight.com. Dijupuk 1 January 2012. 
  2. NASA (2007). "Space Shuttle Overview: Atlantis (OV-104)". National Aeronautics and Space Administration. Dijupuk 6 November 2007. 
  3. Justin Ray (11 May 2010). "Respecting Atlantis as the shuttle faces retirement". Spaceflight Now. Dijupuk 13 May 2010. 
  4. Peter W. Merlin (20 May 2010). "Space Shuttle Atlantis Wraps Up 25-year Career". NASA. Dijupuk 25 July 2010.