Atlantis (Space Shuttle)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Atlantis
OV‑104
STS122 Atlantis.jpg
Atlantis lumuncur kanggo misi STS-122 saperlu nggalang ing International Space Station nalika Fèbruari 2008
Tandha OVOV-104
NagaraAmérikah Sarékat
Awèh kontrak29 Januari 1979
Dijenengi miturutRV Atlantis
StatusPènsiyun. Dipajang ing Kennedy Space Center Visitor Complex ing Florida.
Aburan pisananSTS-51-J
3–7 Oktober 1985
Aburan pungkasanSTS-135
8–21 Juli 2011
Cacahing misi33
Anggota kru207[1]
Suwéné ing antariksa306 dina, 14 jam, 12 menit, 43 sekon tumrap STS-135
Cacahing orbit4.848
Dohé lelana125,935,769 miles (202,673,974 km) tumrap STS-135
Satelit sing dicak14
Nggalang ing Mir7
Nggalang ing ISS12

Atlantis (Tandha OV: OV‑104) iku wahana pangorbit Space Shuttle darbèké National Aeronautics and Space Administration (NASA), minangka agènsi pamaburan antariksa (spaceflight) lan pandlajahan antariksa (space exploration) ing Amérikah Sarékat.[2] Diyasa déning perusahaan Rockwell International ing Southern California lan diangkud menyang Kennedy Space Center ing Florida Wétan nalika April 1985, Atlantis minangka Space Shuttle sing diyasa urutan papat.[3][4] Aburé sing pisanan tinelah STS-51-J sing dumadi saka 3 tekan 7 Oktober 1985.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Chris Gebhardt (31 December 2011). "Year in Review – Part 4: Saying Goodbye to Discovery, Atlantis, and Endeavour". www.spaceflight.com. Dijupuk 1 January 2012. 
  2. NASA (2007). "Space Shuttle Overview: Atlantis (OV-104)". National Aeronautics and Space Administration. Dijupuk 6 November 2007. 
  3. Justin Ray (11 May 2010). "Respecting Atlantis as the shuttle faces retirement". Spaceflight Now. Dijupuk 13 May 2010. 
  4. Peter W. Merlin (20 May 2010). "Space Shuttle Atlantis Wraps Up 25-year Career". NASA. Dijupuk 25 July 2010.