Atlantis (Space Shuttle)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Atlantis
OV‑104
STS122 Atlantis.jpg
Atlantis lumuncur kanggo misi STS-122 saperlu nggalang ing International Space Station nalika Fèbruari 2008
Tandha OV OV-104
Nagara Amérikah Sarékat
Awèh kontrak 29 Januari 1979
Dijenengi miturut RV Atlantis
Status Pènsiyun. Dipajang ing Kennedy Space Center Visitor Complex ing Florida.
Aburan pisanan STS-51-J
3–7 Oktober 1985
Aburan pungkasan STS-135
8–21 Juli 2011
Cacahing misi 33
Anggota kru 207[1]
Suwéné ing antariksa 306 dina, 14 jam, 12 menit, 43 sekon tumrap STS-135
Cacahing orbit 4.848
Dohé lelana 125,935,769 miles (202,673,974 km) tumrap STS-135
Satelit sing dicak 14
Nggalang ing Mir 7
Nggalang ing ISS 12

Atlantis (Tandha OV: OV‑104) iku wahana pangorbit Space Shuttle darbèké National Aeronautics and Space Administration (NASA), minangka agènsi pamaburan antariksa (spaceflight) lan pandlajahan antariksa (space exploration) ing Amérikah Sarékat.[2] Diyasa déning perusahaan Rockwell International ing Southern California lan diangkud menyang Kennedy Space Center ing Florida Wétan nalika April 1985, Atlantis minangka Space Shuttle sing diyasa urutan papat.[3][4] Aburé sing pisanan tinelah STS-51-J sing dumadi saka 3 tekan 7 Oktober 1985.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Chris Gebhardt (31 December 2011). "Year in Review – Part 4: Saying Goodbye to Discovery, Atlantis, and Endeavour". www.spaceflight.com. Dijupuk 1 January 2012. 
  2. ^ NASA (2007). "Space Shuttle Overview: Atlantis (OV-104)". National Aeronautics and Space Administration. Dijupuk 6 November 2007. 
  3. ^ Justin Ray (11 May 2010). "Respecting Atlantis as the shuttle faces retirement". Spaceflight Now. Dijupuk 13 May 2010. 
  4. ^ Peter W. Merlin (20 May 2010). "Space Shuttle Atlantis Wraps Up 25-year Career". NASA. Dijupuk 25 July 2010.